Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
TEDAX insectenbestrijdingsmiddel van Sectolin is een anti-insectspray met de werkzame stof Saltidin. De spray helpt ter afwering van (tropische) muggen, (steek)vliegen en teken bij mens, paard en hond.

Gebruik het middel ter afwering van:
  • (tropische) muggen en steekvliegen bij mensen (ruiters);
  • muggen, dazen en (stal)vliegen bij paarden;
  • muggen en teken bij honden.

Toediening
Dit middel mag alleen aangebracht en afgespoeld worden boven een verharde ondergrond om bodemverontreiniging te voorkomen. Het product alleen buiten gebruiken of op een goed geventileerde plaats. De spuitbus 10 à 15 cm van de huid houden tijdens het sprayen en de spuitopening van het gezicht weghouden. De huid kan behandeld worden met een traag zwaaiende beweging. Op het hoofd aanbrengen door eerst een kleine hoeveelheid in de handpalmen te sprayen en daarna te verspreiden over het hoofd en nek. Het product mag maximaal één keer per dag aangebracht worden bij mensen, paarden en honden. Factoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid en zweten kunnen de werking van het middel beïnvloeden.

Bij ruiters: gebruik TEDAX vlak voor contact met (tropische) muggen of steekvliegen wordt verwacht. Het middel gelijkmatig aanbrengen op de onbedekte lichaamsdelen. Ontwijk de ogen en mond. Bij het aanbrengen van het middel op het gezicht, éérst een kleine hoeveelheid op de handpalmen sprayen en daarna verspreiden over het hoofd en de nek.
Bij paarden: gebruik het middel wanneer het paard in contact zal komen met (stal)vliegen of muggen, bijvoorbeeld tijdens een buitenrit, wedstrijd of beweiding. Bij toepassing op paarden mag het middel alleen aangebracht worden vóór het paardrijden.
Bij honden: TEDAX kan gebruikt worden bij honden die in contact zullen komen met muggen of teken, bijvoorbeeld tijdens het uitlaten.

Dosering
Bij ruiters: wanneer gelijkmatig over de huid aangebracht, draagt TEDAX bij aan 6 uur bescherming tegen (tropische) muggen en 4 uur tegen steekvliegen. Na het aanbrengen beschermt het middel direct.
Bij paarden: voor een paard van 450 kg gedurende ten minste 2 minuten 200 g van het middel gelijkmatig over het gehele lichaamsoppervlak sprayen. TEDAX helpt 24 uur tegen de afweer van (stal)vliegen en muggen, direct na het aanbrengen.
Bij honden: voor een hond van 40 kg, 7g TEDAX aanbrengen door het middel gedurende ten minste 7 seconden gelijkmatig op het lichaamsoppervlak te sprayen. Het middel helpt tot 8 uur tegen de afweer van muggen en 4 uur tegen teken. De bescherming start onmiddellijk na het toedienen.

Contra-indicaties
Niet te gebruiken bij kinderen onder de 3 jaar.
Niet aanbrengen op beschadigde huid (wondjes, irritatie, zonnebrand).
Niet aanbrengen onder kleding.
Niet aanbrengen onder het zadel.

Inhoud 250 ml
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 19,95
Aantal: Bestellen
 
 
 
 
 
Onze website gebruikt cookies om het bezoek te meten en je beter van dienst te zijn. We slaan geen persoonlijke gegevens op.